KWS winteravonden voor officials en wedstrijdzeilers 2017/2018

Komende winter organiseert de KWS vier avonden voor officials en wedstrijdzeiler. Tijdens deze avonden wordt er op een toegankelijke manier ingegaan op diverse onderwerpen zoals de regels voor wedstrijdzeilen, de wedstrijdorganisatie en andere onderwerpen. Er komen hierbij diverse gastsprekers aan het woord.

Voorheen werden deze avonden georganiseerd onder de naam Regelavonden. Aangezien de onderwerpen waar de sprekers op ingaan veel breder zijn dan alleen de wedstrijdregels, en ook voor andere wedstrijd officials en voor wedstrijdzeilers interessant zijn, is de naam Regelavonden aangepast.

Het programma voor komende winter is als volgt:

21 november 2017 – Diederik Vogelzang en Paul de Groot - Digitaal werken op het water:

 

Diederik heeft een programma ontwikkeld waarmee de wedstrijden digitaal kunnen worden ondersteund. Zaken als: de lengte van de startlijn, positie ten opzichte van de wind, afstand eerste merkteken en nog veel meer kunnen op een beeldscherm zichtbaar worden gemaakt. Paul de Groot gebruikt het programma in de praktijk en kan vertellen wat voor hem de meerwaarde is. Het comité heeft over de schouders van Diederik mee kunnen kijken. Dit leidde tot nieuwsgierigheid en discussie. Dat laatste willen we bereiken met de komst van Diederik en Paul. Interessant voor zowel wedstrijdleiders als officials.

19 december 2017 – Rob Franken - Watersport/ Topzeilen

In November vindt de jaarlijkse conferentie van World Sailing plaats. Hier bespreken en beslissen vertegenwoordigers van watersportverbonden uit alle landen over het wedstrijdzeilen. Wordt Kitesurfen een Olympische klasse? Welke regels moeten worden aangepast. Wat is het beleid voor zeilwedstrijden, moeten meer digitale technieken als GPS worden gebruikt? Hoe gaan we om met foiling?

16 januari 2018 – Leo Pieter Stoel - Feiten schrijven

Het protestcomité beslist in hoogste instantie over de feiten bij een conflict over de Toepassing van de Regels voor Wedstrijdzeilen. Hierover kan niet in hoger beroep gegaan worden bij de Zeilraad. Wat zijn feiten. Hoe schrijven we ze op. Zijn de getrokken conclusies en beslissing bij een protest wel te baseren op de feiten? Een practische clinic over het schrijven van feiten, waar gewerkt moet worden.

20 februari 2018 – Harry Amsterdam – Optimaliseren van de wedstrijden voor de deelnemers

Harry Amsterdam heeft een ruime wedstrijdervaring bij meerdere zeilverenigingen. Hem is gevraagd een aantal zaken voor te leggen vanuit zijn ervaring met de organisatie van wedstrijden. Wat kunnen officials in het wedstrijdcomité, in de jury, of als meter doen om het wedstrijdzeilen leuker en beter te maken voor de zeiler? En wat moeten ze niet doen? Voor zowel officials als wedstrijdleiders geldt dat de wereld niet stil staat. De samenleving verandert. De wedstrijdzeiler van nu heeft andere verwachtingen dan die uit het verleden. Een actieve participatie in de discussie kan leiden tot nieuwe inzichten die ten goede kunnen komen aan de wedstrijdbeleving van de deelnemers.

Locatie: Café Restaurant De Kajuit, Jachthaven De Domp 1, 8605 CP Sneek
Tijd: van 20.00 uur tot 22.00 uur
Prijs: Gratis voor leden KWS, 5 euro per avond voor niet leden KWS. Het welkomstdrankje is op kosten van de KWS. Verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden via de KWS-Site: kws-sneek.nl, (via menu activiteiten > winterprogramma)

Wordt Lid!
Wordt Lid
Facebook

imagesfacebook

Zoeken
InloggenAdvertenties
Banner
Banner
Banner
Banner
Foto's leden