Zeilkamp 2011 WSV Gooierhaven.  1, 2 en 3 juli 2011

Bijna is het zover. Een van de hoogtepunten in seizoen 2011 van het jeugdzeilen binnen WSV Gooierhaven staat binnenkort te gebeuren. Het jeugdzeilkamp 2011. Voorgaande jaren waren een overweldigend succes. De verwachtingen zijn dus erg hoog gespannen, ook bij ons, de jeugdcommissie. Vorig jaar hebben wij veel ervaring(en) opgedaan die we dit jaar gaan gebruiken om weer een geslaagd zeilkamp neer te zetten. Natuurlijk hopen wij op mooi weer en een lekkere wind. Dit jaar reizen we af naar het eiland De Huizerhoef, vlak voor de Stichtsebrug.

 

Voor wie vergeten is hoe het ook alweer was of onze nieuwe deelnemers:

2008:  http://www.gooierhaven.statix.biz/jeugd/fotos/jeugd-2008/category/37-zeilkamp-2008.html

2009:  http://www.gooierhaven.statix.biz/jeugd/fotos/jeugd-2009/category/32-zeilkamp-2009.html

2010:  http://www.gooierhaven.statix.biz/jeugd/fotos/jeugd-2010/category/38-zeilkamp-2010.html

 

Via de website willen we jullie informeren over alle aspecten die bij het zeilkamp een rol spelen. Indien hier vragen over zijn horen wij het graag.

 

Wij gaan op kamp en nemen mee!

Een oud Hollands gezegde luidt:” liever mee verlegen als om verlegen” waarmee is gezegd dat een warme trui of extra setjes droge kleren ook als je die achteraf niet nodig hebt gehad toch een goede maatregel is geweest. Natuurlijk heb je een zeilpak/zeilkleding nodig met je reddingsvest. Je slaapt in een tent dus ook een luchtbed en slaapzak. Met een zaklamp kan je in de nacht niet alleen spannend schijnen maar ook de weg naar het toilet vinden. Verder alle zaken die voor de hand liggen, zonnebrandcrème, muggenolie, zwembroek, handdoek(en), tandenborstel en tandpasta e.d. Verpak je spullen zo mogelijk waterdicht. Een eenvoudige plasticzak over je tas met kleding, slaapzak e.d. voorkomt een heleboel ellende. Gebruik je medicijnen vergeet die dan vooral niet en stel ons op de hoogte zodat wij op het gebruik kunnen toezien.

Wat je niet mee hoeft te nemen zijn zaken als bestek, bord of glas. Alles wat te maken heeft met eten en drinken verzorgt de Jeugdcommissie daarbij gelukkig geholpen door veel hulpouders. Verder ben je in het bezit van een Optimist of Laser dan is die natuurlijk tip top in orde, d.w.z. inclusief peddel en hoosblik.

Omdat we op een eiland zitten zonder enige voorzieningen moeten we overal zelf zorg voor dragen. Het ‘openlucht’ toilet van vorig jaar zullen we ook dit jaar weer mee nemen. Met dank aan Gerard.

 

Koelboxen!

Verder zullen we een grote behoefte hebben aan koelboxen (incl. koel elementen) De vraag is dan ook aan alle ouders, indien je deze thuis hebt, zouden we die dan voor het kamp mogen gebruiken. Graag horen we zo snel mogelijk waar we op kunnen rekenen. De koelboxen willen we graag op woensdag 29 juni bij Rob Schoots op de Rendier 51 te Huizen verzamelen. Het liefs s’avonds. Zorg dat een sticker met je naam op jouw koelbox en koelelementen zit. Het is ook mogelijk om de koelboxen tijdens een zeilles voor het kamp aan Rob Schoots mee te geven.

Opzetten Kamp.

Voordat het kamp kan worden opgezet moeten tenten, banken en tafels worden gehuurd en getransporteerd naar het eiland de Huizerhoef. Aansluitend worden de tenten opgezet en het kamp ingericht. Deze logistieke operatie vraagt veel van hulpouders en de jeugdcommissie. Deze hele operatie speelt zich hoofdzakelijk in de loop van de vrijdagochtend en middag af voorafgaand aan het vertrek uit de haven. Bij aankomst van de deelnemers op de Huizerhoef is het kamp ingericht, zo is het streven. Vele handen maken licht werk, dus mocht je als hulpouder de vrijdag al mee willen helpen het kamp op te bouwen dan is de jeugdcie je hier erg dankbaar voor. Het welslagen van het zeilkamp hangt hier voor een belangrijk deel van af.

Kosten.

Het opzetten van een zeilkamp kost geld, zo zal iedereen duidelijk zijn.

Het bestuur van WSV Gooierhaven komt ons ook dit jaar weer flink tegemoet in de kosten. Zij sponsoren het grootste deel van de materiaal kosten.

Voor zowel de ouders, broertjes, zusjes als de jeugdige deelnemers bedragen de kosten voor deelname €25,- per persoon ( P.P.), inclusief maaltijden, dranken, ligplaats e.d.

Het verschuldigde bedrag s.v.p. zo spoedig mogelijk te voldoen aan Leon Calis die onze penningen beheert. Dit kan via een bankoverschrijving naar rekeningnummer 757174310 (ING-bank) tnv LNJ Calis te Huizen. Vermeld bij het over te boeken bedrag ook duidelijk je familienaam zodat we ook weten wie betaald heeft.

 

Programma:

Vrijdagnamiddag:

Diverse deelnemers aan het zeilkamp komen uit een andere regio. Bovendien zitten de meeste jeugdleden vrijdagmiddag nog op school. En kunnen pas aansluitend vertrekken naar de Gooierhaven. Het kan dus voorkomen dat wij even moeten wachten voordat we als groep compleet zijn. Zorg dat je vooraf thuis al gegeten hebt. Om circa 18.15 uur vertrekt een groep jeugdleden onder begeleiding van de jeugdcommissie richting eiland de Huizerhoef. Als de wind gunstig is varen we op de zeilen richting het eiland. Bij wind uit de verkeerde hoek zullen volgboten en de J&J boot (de oude Brumpie) de optimisten en lasers van de deelnemers slepen.

De optimisten zijn dan dus niet opgetuigd maar wel extra op alle attributen gecontroleerd. Ook bij slecht weer of harde wind gaan wij van start, de kuip van de J&J boot doet dienst als veilige haven voor de jeugdleden terwijl de boten op sleeptouw worden genomen.

De spullen die je nodig hebt op kamp worden zo wie zo door de J en J boot vervoerd. Op "de Huizerhoef" is dan al kwartier gemaakt en staan een paar grote tenten klaar om alle jeugdige zeildeelnemers in onder te brengen. Omdat wij ook het groepsgevoel als zeer belangrijk zien verwachten wij dat alle jeugddeelnemers overnachten in deze tenten. Dit jaar hebben we vier tenten. We hebben al een tentindeling gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en jongens/meisjes. Bij de jongste deelnemers slaapt ook iemand van de begeleiding in de tent.

Wij willen nog even duidelijk benadrukken dat de ouders en de broertjes en/of zusjes die ook mee gaan naar het kamp, niet bij de jeugddeelnemers in deze tenten slapen. Zij slapen bij hun ouders op de boot of in een eigen tentje.

Waarschijnlijk arriveert de complete ploeg zo rond 19.30 uur op de Huizerhoef.

Daar worden de tenten ingedeeld en bestaat het avondprogramma uit vrij spelen en het uitwisselen van verhalen en indrukken bij het kampvuur. Aansluitend kruipt een ieder op tijd zijn tent in om de volgende morgen weer fris en vrolijk deel te nemen aan het programma

Zaterdagochtend:

Na een meer of minder uitgebreide douche (een plons in het Gooimeer) volgt het gezamenlijke ontbijt. Aansluitend zal het dagprogramma worden besproken. Wij kunnen jullie alvast wel verraden dat er veel zeiloefeningen, onderdeel van het programma uitmaken.

Zaterdagmiddag:

Na de pannenkoekenlunch is het tijd om te relaxen en zeilspelen op het water te houden. Maar misschien is het weer wel zo goed dat de voorkeur naar zwemmen en dollen in het water uitgaat.

Zaterdagavond:

De BBQ, staat dan op het programma, met daarna het kampvuur!

Zondagochtend:

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en zorgen wij er met zijn allen voor dat het eiland schoon en opgeruimd wordt achtergelaten, zodat ons visitekaartje piekfijn in orde is.

Waarbij het parool geldt: Samen uit Samen thuis. Als alles vlot verloopt, is er nog even tijd om te zeilen. Bij vertrek van de Huizerhoef worden de ouders die niet mee zijn op het kamp telefonisch geïnformeerd over de verwachte tijd van aankomst. Vermoedelijk zal die zo rond 15.00 uur liggen. De jeugdcommissie beschikt over een lijst met 06 telefoonnummers van de ouders. Mocht u recent een ander nummer hebben gekregen laat ons dat dan even voor vertrek weten.

Aangekomen in onze haven helpen wij elkaar bij het bergen van de boten. De leden van de jeugdcie zijn dan even erg druk, er moeten veel gehuurde spullen worden teruggebracht. Wij rekenen dan ook met uw medewerking.

Wij hopen dat jullie dan terugkijken op een geslaagd zeilkamp waar we boven alles ook met elkaar ontzettend veel plezier hebben gehad.

Graag bedanken wij alvast de meewerkende ouders voor hun inspanningen en steun. Het vraagt om nogal wat logistieke organisatie om een zeilkamp te houden op een eiland waar geen enkele voorziening is.Met uw support gaat het ons zeker lukken om er een onvergetelijk evenement van te maken.

De Jeugdcommissie.

Frits, Rob, Leon en André.

Wordt Lid!
Wordt Lid
Facebook

imagesfacebook

Zoeken
InloggenAdvertenties
Banner
Banner
Banner
Banner
Foto's leden