IEDEREEN MOET KUNNEN ZEILEN !

Daarom zijn wij een Sailability locatie:
Onze Vereniging heeft een afdeling aangepast zeilen en doet dit in samenwerking met Sailability Nederland.

Hoe zien de Sailability zeildagen eruit 

Stichting Sailability Nederland (www.sailability.nl) heeft als droom dat er voor mensen met een beperking overal in Nederland mogelijkheden zijn om regelmatig het water op te gaan en (zelfstandig) te zeilen.

sailability

Op 8 locaties worden dit jaar zeildagen georganiseerd. Zeildagen op Sailability Locaties zien er over het algemeen hetzelfde uit en starten rond 10 uur met alle vrijwilligers die aankomen en de boten voorbereiden. Zeilers hebben een tijdstip gekregen waarop zij 1,5 uur het water op kunnen. Voorafgaand en na deze zeiltijden, worden de boten aangepast aan de individuele behoefte van de zeilers. Als het nodig is worden hiervoor zittingen aangepast, joysticks gemonteerd en worden zeilers in en uit de boot geholpen. Op iedere locatie zijn in ieder geval de volgende boten beschikbaar:  

  • een éénpersoonsboot voor de "solo" zeiler, deze kan zowel handmatig als elektrisch worden bediend; bij de elektrische bediening is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld met één vinger of alleen met de kin de boot te bedienen

  • een tweepersoonsboot zodat zeilers samen met een ervaren zeiler of buddy het water op kunnen

  • een snelle volgboot, bemant door 2 vrijwilligers met zeilervaring, die altijd in de buurt zal zijn als de zeilers op het water zijn. 

Met dit overzicht geven we iets meer inzicht in wat we op een zeildag zoal doen. Een zeildag waarmee we een onvergetelijk moment mogelijk maken, voor mensen voor wie zeilen niet vanzelfsprekend is.
Veel mensen ondersteunen de doelstellingen van Sailability Nederland in woord en daad. Allen doen dat belangeloos. Tot deze groep behoort ook ons comité van aanbeveling, waartoe behoren:

  • Wim Dekker - Bestuurslid Koninklijk Watersport Verbond

  • Paul Medendorp - Lid Raad van Bestuur Delta Lloyd NV

  • Simeon Tienpont - Topzeiler (o.a. America's Cup en Volvo Ocean Race)

  • Thierry Schmitter Wereldkampioen 2.4mR

  • Roos Prommenschenckel - Mis(s) 2006 en voormalig Ambassadeur Onbeperkt Nederland

Wil je komen zeilen of wil je komen helpen als vrijwilliger en reclame maken voor onze activiteiten binnen je eigen netwerk of meehelpen deelnemers te vinden in onze regio. Neem dan contact op met:

Frans Kolk

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

035-5256666 of 06-55763981

Wordt Lid!
Wordt Lid
Facebook

imagesfacebook

Zoeken
InloggenAdvertenties
Banner
Banner
Banner
Banner
Foto's leden