logoWSVGHwebsite h150

mbc-informatie

Informatie van de Motorboot-commissie.

oranjesluis

18 mei Hemelvaart weekend

De commissie is al bij elkaar geweest om weer een mooie tocht voor te bereiden. Een tocht van vier dagen geef toch ruimte voor een leuke rondreis. We zoeken altjd een nieuw doel dat niet heel bekend is en niet al te ver. Dit jaar hebben we gekozen voor Purmerend. Onderstaand volgt een beknopt programma. Woensdag aan het eind van de dag verzamelen we bij “de Schelp”. Iedereen zorgt hier voor zichzelf.
Op alle “vaardagen” zullen we om 9.30 vertrekken.
Donderdag varen we dan via het IJmeer door de Oranjesluizen naar de Marina haven aan het IJ. Daar aangekomen kan iedereen, die dat wil, de stad bezoeken. Aan het eind van de middag is er een aangeklede steigerborrel.
Vrijdag varen we via de Willemssluis over het Noordhollandskanaal naar Purmerend. Daar volgt een stadswandeling en een museumbezoek. Die avond wordt u een schippersmaaltjd aangeboden.
Zaterdag varen we via de de Zaanse Schans naar Zaandam en bezoeken we de Zaanse Schans. In de avond gaan we uit eten bij “Wereldrestaurant”. Dit op eigen kosten. Iedereen is vrij om aan de actviteiten deel te nemen.
Zondag na de koffie varen we terug naar Huizen en sluiten we af bij “Boot”.

Alle havengelden zijn voor eigen rekening en iedereen vaart voor eigen risico.
We hopen op een grote opkomst!
PS voor boten hoger dan 6 meter geldt het volgende: Bij het varen over de Zaanse Schans passeren we de Coenbrug deze is gestremd voor schepen hoger dan 6 meter. Deze schepen zullen dus via het Noordhollandkanaal naar Zaandam moeten varen.
De kosten voor deze vaartocht zijn € 50 per boot. U kunt zich aanmelden door het bedrag overmaken op rekeningnr. NL26INGB0000731805 t.n.v. WSV Gooierhaven. Graag onder vermelding van; “voorjaarstocht”.

Over deze tocht is nogal was discussie ontstaan m.b.t. de vignetplicht die de gemeente Amsterdam heef ingesteld. Naar nu is gebleken zijn we, op de route die wij zullen varen, vignet plichtg. De kosten voor dit vignet zijn € 40 voor 3 jaar. Aangezien Amsterdam dicht bij ons vaargebied ligt denken wij dat de meeste deelnemers dit vignet zullen aanschaffen. Onderstaand de link waar u het vignet kunt bestellen. Heef men het vignet niet aangeschaf dan vaart men op eigen risico mee. De boete voor het niet voeren van het vignet is € 95,—
https://mutatievignet.amsterdam.digitaalvignet.nl/transit-vignet

hattem

Tocht via de Randmeren en het Reevediep achter Kampen langs naar Hattem.

0083

De tocht  in het Hemelvaartsweekend  21 t/m 24 mei is vervallen in verband met de coronamaatregelen.

mbcc10

Tocht over de randmeren met onderweg een bezoek aan het stoomgemaal Arkenheem en een excursie door het oude Harderwijk.

2018mbc2

Tocht over de vecht met een bezoek aan de theetuin in Weesp en een vaartocht naar Maarssen langs de bloeiende rodondendrons en de landhuizen. 

mbc2017

Tocht naar Spaarndam over het IJ en het noordzeekanaal. 

mbc2016

Tocht naar Elburg en Zeewolde.

(advertentie)

(advertentie)

(advertentie)

ruudkooij
pijl naar boven