logoWSVGHwebsite h150

nieuws

Algemeen nieuws van en voor Gooierhaven.

hansenilona

Op de afgelopen Voorjaarsledenvergadering zijn Ilona en Hans benoemd als Lid van Verdienste voor hun vele werk in Bestuur en Commissies. Ilona werd door de voorzitter geprezen voor haar "gastvrouwschap", het opzetten en bijhouden van Facebook en het opzetten en bijhouden van de calmiteiten-app. Hans is al jarenlang actief lid van de wedstrijdcommissie en heeft in het verleden ook bestuursfuncties bekleed. 

gemeentehuizen

Woensdag 26 febr 2020 heeft onze voorzitter Rink jan Slotema namens negen clubs ingesproken over het onderwerp: Aanpak waterplantenoverlast. Klik hier voor die inspraak en voor het raadsvoorstel. Alle fracties waren positief en blij met steun vanuit de sector. Rink Jan verwacht zondermeer dat het voorstel wordt aangenomen in de komende raad. Sailant detail: de waarnemend burgemeester Sicko Heldoorn, die auteur is van het adviesrapport, wordt nu waarnemend burgemeester van de gemeente Waterland. Een groot deel van het Markermeer valt onder deze gemeente; ook een grondgebied vol met waterplanten! 

brumpie

Een ploegje vrijwilligers is weer gestart met het onderhoud van het startschip de “Brumpie”. Vorig jaar is begonnen met het noodzakelijke groot onderhoud, zoals het vervangen van houtwerk, elektriciteit en bekleding. Dit jaar wordt een tweede slag gemaakt om dit verder af te maken. We hopen in de tweede helft van april klaar te zijn voor de tewaterlating. Er wordt elke dinsdag gewerkt. Vrijwilligers welkom om aan te sluiten. Zin om in een team ervaring op te doen met scheepsonderhoud? Dat kan in de vereniging!

schilderij

Het cadeau dat de Stichting 't Huizerhoofd heeft gegeven bij het 45-jarig jubileum van onze vereniging heeft een nieuw plekje gekregen in de nieuwe ruimte waar het bestuur van de vereniging vergadert op de haven. De vz heeft met hulp en onder toeziend oog van de maker deze belangrijke stap in de inrichting van de vergaderruimte verricht! 

pijl naar boven