logoWSVGHwebsite h150

prikbord

pluspng.com/pin-png-black-and-white-4381.htmlGooierhaven heeft geen fysiek prikbord...Regelmatig ontvangen we berichtjes, met het verzoek om deze op het prikbord te hangen. Dat doen we dan hier.

elfsteden

Watersportvereniging De Meeuwen uit Leeuwarden organiseert van 20 tot en met 25 juli de Friesche Elfstedenweek te water. Voor de 25e keer varen langs de 11 Friese steden met motorboten, sloepen, kano's en SUP-boards. Zij nodigen ons uit om deel te nemen aan deze tocht . Het is een jubileumjaar en zij willen dat er een groot aantal deelnemers meedoet. 

Sinds 1946 is W.V. de Meeuwen 24 keer alleen verantwoordelijk geweest voor de Elfstedentocht te water. In 2020 maakt W.V. de Meeuwen dankbaar gebruik van de extra organisatiekracht van Koninklijke Watersportvereniging Frisia uit Grou. Beide verenigingen willen van deze 25e editie de mooiste en grootste Elfstedentocht te Water maken van de afgelopen 75 jaar.
In deze week kunt u genieten van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Fryslân rijk is. In deze week doet u uiteraard de Friese 11 steden aan en in 6 daarvan wordt ook overnacht, inclusief de start- en finishplaats Leeuwarden.
De overnachting in de steden is gratis. Er wordt gezorgd voor voldoende ligplaatsruimte. Voor de kanovaarders en roeiers is eveneens gratis kampeergelegenheid aanwezig. In Leeuwarden zijn op de dagen 18 en 19 juli ligplaatsen gereserveerd in De Prinsentuin, waar ook de start en finish plaatsvinden. De 25e editie van de Friesche Elfstedenweek wordt ondersteund door het provinciaal bestuur, de besturen van de betreffende gemeenten, plaatselijke VVV’s, en landelijke, regionale en plaatselijke bedrijven.
U kunt zich hier aanmelden voor deze unieke jubileumeditie van de Friesche Elfstedenweek. Wij begroeten u graag als deelnemer aan deze bijzondere watersportweek door het Friese waterland. Schepen met een doorvaarthoogte tot 2.50 meter kunnen via de de Middelsee route.

Inschrijven kan hier.

 

boeienboot

Het Watersportverbond heeft een elektronische leeromgeving tot "Club Official niveau 1". Deelname is gratis.

Leer wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een zeilwedstrijd. Welke banen zijn er? Hoe leg je de boeien er goed in? Hoe ziet de startprocedure eruit? Wat gebeurt er in de Race Office? Wat doet de Jury allemaal? Wanneer kom je als Rescue in actie?
In de serie gratis online cursussen leert men per functie de belangrijkste zaken, die nodig zijn voor die functie. Alle cursussen zijn gratis op laptop, tablet of smartphone te volgen en voor iedereen toegankelijk. De cursussen zijn te vinden via www.elowatersportverbond.nl
Iedere cursus duurt ongeveer 30 minuten en bestaat uit een aantal hoofdstukken met korte uitleg, foto’s, graphics, animaties. Men kan op elk gewenst moment een hoofdstuk volgen en later weer verder gaan. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met twee meerkeuzevragen. Als men alle meerkeuzevragen goed heeft beantwoord, dan ontvangt men een digitale Badge. Men wordt dan geregistreerd als ‘Club Official’ in de functie waarvoor men de cursus heeft afgerond. Na het afronden van de volledige reeks, is men "Allround Club Official".

 

pijl naar boven