pluspng.com/pin-png-black-and-white-4381.htmlGooierhaven heeft geen fysiek prikbord...

Regelmatig ontvangen we berichtjes, met het verzoek om deze op het prikbord te hangen. Dat doen we dan hier. Wilt u ook iets op het prikbord hangen? Stuur dan een mail naar het secretariaat.

Prikbord

gooimeerzeilenZeilcursus

Heb jij altijd al willen leren zeilen, of wil je beter kunnen zeilen? Stichting Gooimeerzeilen organiseert ook dit seizoen weer zeilactiviteiten voor jong en oud, beginners en ervaren zeilers. Iedere avond en in het weekend geven we les op het Gooimeer. Onze enthousiaste schippers leren je graag de fijne kneepjes van het zeilen. We bieden groepslessen op onze valk, randmeer of waarschip. Daarnaast kan in overleg ook met je eigen boot gevaren worden. Een ervaren groep enthousiaste vrijwillige schippers zet zich ook komend zeilseizoen in om jongeren en volwassenen de liefde voor het zeilen over te brengen! Samen met een schipper en andere geïnteresseerden zeil je in een kielboot en leer je de fijne kneepjes van het zeilen. Alle dagen van de week zeilen we vanuit de Oude Haven in Huizen op het Gooimeer.

logokustzeilers24 Uurs Zeilrace

23 en 24 augustus 2019

IJsselmeer, Markermeer, Noordzee en Waddenzee

De "Nederlandsche vereening van Kustzeilers" organiseert de 55e 24 Uurs Zeilrace. Info www.24uurszeilrace.nl 

Vrijdag 23 augustus klinkt het startschot weer: de 24 Uurs 2019 gaat van start en dit jaar doen ook Mark Slats en Dick Koopmans mee!
Al 55 jaar organiseert de Kustzeilers deze wedstrijd en prestatietocht. Elk jaar blijkt dit grootse zeilevenement een daverend succes, met veel spanning en uitdagingen voor ervaren en minder ervaren zeilers. Voor veel deelnemers is de 24 Uurs een jaarlijkse traditie geworden. Met een vertrouwde bemanning even een weekendje weg. Maar ook elk jaar mogen we circa 150 zeilers verwelkomen die voor het eerst meedoen.
Het unieke aan de 24 Uurs is dat het voor elk wat wils biedt. Het is er voor de ervaren zeilrotten met bijbehorende zeebenen. Het is er ook voor schippers en bemanning die misschien nog wat opzien tegen een nachtje doorvaren. Dit grootse zeil-evenement van Nederland vraagt veel, maar brengt ook veel. Waar gaan we starten, hoe vaar ik zoveel mogelijk mijlen, hoe vermijden we kruisrakken, wie doet de hondenwacht en wie is ‘voordekker’ bij een zeilenwisseling? Dat blijken telkens weer lastige puzzels voor schipper en bemanning. Maar de voldoening is ook groot als je en je bemanning worden ‘af getoeterd’ door het finishschip en direct erna een feestelijk onthaal krijgen in de sfeervolle haven van Medemblik.
Kortom, de 24 Uurs moet je meezeilen om er over te kunnen praten. Andere deelnemers horen graag dit jaar ook jouw verhalen op een gezellige kade langs de haven van in Medemblik. Schrijf je dus nu in en je weet op 24 augustus hoeveel mijlen jij met je bemanning kunt maken in 24 uur!

botterdagOpen Botterdagen Huizen
2 september (van 10-17u)
Bezoekers kunnen (tegen een geringe bijdrage) meevaren op één van de drie botters op het Gooimeer. Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden rondleidingen gegeven, er is live muziek. Er wordt verse paling gerookt en de smederij heeft haar deuren geopend. In de tent wordt getoond hoe vroeger netten werden “gebreid” en hoe de zeilen werden genaaid voor de Huizer botters. Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. Meer info: Open Botterdagen