pluspng.com/pin-png-black-and-white-4381.htmlGooierhaven heeft geen fysiek prikbord...

Regelmatig ontvangen we berichtjes, met het verzoek om deze op het prikbord te hangen. Dat doen we dan hier. Wilt u ook iets op het prikbord hangen? Stuur dan een mail naar het secretariaat.

Prikbord

gooimeerzeilenZeilcursus

Heb jij altijd al willen leren zeilen, of wil je beter kunnen zeilen? Stichting Gooimeerzeilen organiseert ook dit seizoen weer zeilactiviteiten voor jong en oud, beginners en ervaren zeilers. Iedere avond en in het weekend geven we les op het Gooimeer. Onze enthousiaste schippers leren je graag de fijne kneepjes van het zeilen. We bieden groepslessen op onze valk, randmeer of waarschip. Daarnaast kan in overleg ook met je eigen boot gevaren worden. Een ervaren groep enthousiaste vrijwillige schippers zet zich ook komend zeilseizoen in om jongeren en volwassenen de liefde voor het zeilen over te brengen! Samen met een schipper en andere geïnteresseerden zeil je in een kielboot en leer je de fijne kneepjes van het zeilen. Alle dagen van de week zeilen we vanuit de Oude Haven in Huizen op het Gooimeer.

Wij ontvingen  een uitnodiging voor deelnama aan de HT RACE. Dit is de zeilwedstrijd voor ervaren wedstrijdzeilers en toerzeilers om onder begeleiding de oversteek te maken naar Terschelling.

Zie voor meeer informatie https://hwsv.files.wordpress.com/2019/03/poster-ht-2019-3.pdf

Inschrijven kan tot 9 mei 2019. 

WelkomophetwaterGa 15 & 16 juni mee het water op!
Tijdens dit weekend nemen watersporters, watersportondernemers en watersportverenigingen iemand voor de eerste keer mee het water op. Bijvoorbeeld iemand die nog nooit heeft gevaren, gesupt of gesurft. Het recreëren en sporten op het water is iets wat iedereen kan doen. Oftewel: iedereen is welkom op het water! Klik op de afbeelding voor een koppeling naar de website.
botterdagOpen Botterdagen Huizen
2 september (van 10-17u)
Bezoekers kunnen (tegen een geringe bijdrage) meevaren op één van de drie botters op het Gooimeer. Aan de kade ligt een botter voor bezichtiging waar uitleg wordt gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee. Er worden rondleidingen gegeven, er is live muziek. Er wordt verse paling gerookt en de smederij heeft haar deuren geopend. In de tent wordt getoond hoe vroeger netten werden “gebreid” en hoe de zeilen werden genaaid voor de Huizer botters. Voor de jeugd van 12-18 jaar is er naast de botters ook een originele schouw: de HZ 274 te bewonderen. Meer info: Open Botterdagen

reddingbootdagReddingbootdag o.a. Huizen en Blaricum

11 mei 2019

Maak kennis met de vrijwilligers en het materieel van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De 45 reddingstations zijn op Reddingbootdag geopend voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Klik hier voor het programma per reddingstation op het specifieke reddingstation. Reddingbootdag is ieder jaar een gezellig druk bezocht evenement. Meevaren is helaas geen garantie. 

concert1Huizer Havendag

22 juni 2019

De organisatie werkt op dit moment aan het programma.
Men kan alvast verklappen dat er weer een Haringrace komt, een markt, een vlootschouw van bijzondere dienstvaartuigen en demonstraties. Ook de historie krijgt een plek.

Meer info: Huizerhavendag