logoWSVGHwebsite h150

Klein Vaarbewijs I

Het Klein Vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Met het Klein Vaarbewijs I mag ook gevaren worden op de Gouwzee. Het Klein Vaarbewijs I is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland waters. Het Klein Vaarbewijs I is onbeperkt geldig. Tenzij u een medische beperking heeft. In dat geval geldt er wel een beperkte geldigheidsduur. Voordat u een Klein Vaarbewijs I kunt aanvragen, moet u minimaal 18 jaar zijn en aan onderstaande voorwaarden voldoen.
Om een Klein Vaarbewijs te verkrijgen moet u voldoen aan de keuringseisen voor de binnenvaart. Als u een aanvraag indient voor uw eerste vaarbewijs dan dient u een medische gezondheidsverklaring in te vullen.

Klein Vaarbewijs II

Het Klein Vaarbewijs II is geldig op ‘rivieren-kanalen-meren’, Eems/Dollard, de Waddenzee, het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer en op de Oosterschelde en Westerschelde. Het Klein Vaarbewijs II is tevens een International Certificate of Competence (ICC) inland and coastal waters. Het Klein Vaarbewijs II is onbeperkt geldig. Tenzij u een medische beperking heeft. In dat geval geldt er wel een beperkte geldigheidsduur.

Het Klein Vaarbewijs is verplicht voor:

  1. pleziervaartuigen met een lengte van 15 tot 25 meter.
  2. motorboten korter dan 15 meter, die sneller kunnen dan 20 kilometer per uur door het water, hieronder vallen ook jetski’s en andere typen waterscooters.

Opfriscursus TKN

Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden. Tijdens deze cursus, die drie avonden in beslag neemt, zullen alle relevante zaken betreffende de navigatie op zee de revue passeren. De onderwerpen zoals het kompas, de betonning, het getij, peilingen, de nieuwe kaartdiepten en niet te vergeten stroom en drift zullen zeker niet ontbreken. Verder zal er elke avond alle gelegenheid gegeven worden om vragen te stellen over specifieke onderwerpen. 

Modern splitsen

Een moderne lijn splitsen is een speciale techniek. Op deze twee avonden leert u de basisvaardigheden. Er wordt gewerkt met speciale lijnen geschikt voor landvasten. Op deze avonden werkt u met lijnen en gereedschap die door ons worden verstrekt. Als u aan deze cursus wilt deelnemen, geef u dan bijtijds op want er is, in verband met de toegepaste techniek, een beperking op het aantal deelnemers. 

Klein vaarbewijs I
Aanvangsdatum/tijd: 23 of 24 februari 2021 / 20.00 u
Aantal lessen: 4 op dinsdag- of woensdagavond
Cursusgeld: € 60
Inschrijven vóór: 13 februari 2021
Klein vaarbewijs II
Aanvangsdatum/tijd: 23 or 24 maart 2021 / 20.00 u
Aantal lessen: 5 op dinsdag- of woensdagavond
Cursusgeld: € 75
Inschrijven vóór: 13 maart 2021
Modern splitsen
Aanvangsdatum/tijd: 12 en 19 maart 2021 / 20.00u
Aantal lessen: 2 op vrijdagavond
Cursusgeld: € 12,50
Inschrijven vóór: 2 maart 2021
Opfriscursuc TKN en uitleg Reeds Almanak
Aanvangsdatum/tijd: 16, 23 en 30 april 2021 / 20.00 u
Aantal lessen: 3 op vrijdagavond
Cursusgeld: € 45
Inschrijven vóór: 5 april 2021

 

Betaling uiterlijk 14 dagen voor aanvang op IBAN: NL08 RABO 0329 9764 51 t.n.v. Watersportver. AVOH te Huizen.

emailAVOHcursus

 

pijl naar boven